Tähän kasvislisukkeeseen tulee reilusti varhaiskaalia, porkkanoita, kesäsipulia ja muita kasviksia oman mieltymyksen mukaan! Kasvissuikaleet kypsennetään joko liedellä wokkipannulla tai grillissä. Meillä käytössä Muurikan laidallinen pannu, jossa paistos syntyy kätevästi.
Kasvikset kypsennetään öljytyllä pannulla, loppuvaiheessa lisätään hieman suolaa ja pippuria. Ai, että on kyllä aina yhtä hyvää! Tänään kasvispaistoksen seurana syötiin paistettuja uusia perunoita ja kananfileitä.
Herkullisen ruokailun päätteeksi nautittiin myös jälkiruokaa. Helppo jälkkäri syntyy mansikkakiisselistä, kaupan valmiista vaniljavanukkaasta ja tuoreista marjoista!
Kiisselit ovat tämän talovanhuksen perinteisimpiä jälkiruokia. Anopilla oli aina aterian jälkeen tarjolla herkullista kiisseliä. Kiisseleitä en olekaan tehnyt aikoihin, mutta nyt täällä kesäkodilla innostuin keittämään tuoreista mansikoista myös kiisseliä.
Leppoisaa viikonloppua kaikille!
Ihanat kesäherkut. Mukavaa kesäpäivää! :)
VastaaPoistaKiitos samoin!
PoistaNami nami, täytyykin tuota kasvisjuttua kokeilla!
VastaaPoistaOn kyllä niin hyvää, voisi kyllä syödä myös pelkästään sitä!
PoistaTuota kasvislisuketta täytyykin kokeilla - kiitos vinkistä:) Kiisseli on tunnelmaltaan jollain tavalla vanhahtavaa herkkua eli sopii mitä parhaiten vanhaan taloon...eli sopisi hyvin tänne meidänkin vanhaan kesäpaikkaan:)
VastaaPoistaKaaliherkku on kyllä hyvä, miksi en tätä aiemmin ole oivaltanut. Kiitos ystävän! Kiisseleitä ei tosiaan tule kotona tehtyä, mutta kyllä täällä ne kummasti maistuvat :)
PoistaOi, mitä herkkuja!
VastaaPoistaKesän makuja parhaimmillaan!
Niinpä!
PoistaKiitos vinkistä tuota täytynee kokeilla. Kyllä teillä näyttää niin ihanalta
VastaaPoistaKannattaa tosiaan kokeilla ja kaalin. Lisäksi silputa mukaan mitä nyt sattuu kaapista löytymään. Meillä tässä oli kaalia, sipulia, valkosipulia, kukkakaalia ja porkkanaa!
Poista