keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Vihertumpelon ylpeydenaiheet

Olen täällä jo aiemminkin hehkuttanut sillä, että vihdoin on löytynyt viherkasvi, joka myös minun hoitotaidoillani pysyy hengissä. Nyt olen ilokseni saanut huomata, että helppohoitoiset mehitähdet lisäksi kasvavat, hengissä säilymisen lisäksi :)



Vuosi sitten ostamani Aloe on kasvanut kuvun alla melkoisesti pituutta. Pitääkö tässä olla huolissaan, jääkö lasikupu sille kohta pieneksi? Vihertumpelohan tästä on ihan ihmeissään.






Myös näistä loppukesän ostoksista toinen mehikasvi on kasvattanut muutaman sentin vartta ja lehtiä. Uskomatonta, että miltei kokonaan hoidotta jäävät kasvit kukoistavat. Näitä sumutan suihkepullolla hiukan kahden viikon välein.





Lähikukkakaupassamme on esillä kauniita mehitähtiasetelmia. Sain sieltä  myös vinkin seuraavaan kokeiluuni. Idea tuli tästä kukkakaupassa esillä olleesta jutusta.



Nyt pitää vaan löytää kirpparilta tarpeeksi vanha kirja, että pääsen kokeilemaan tätä loistavaa ideaa.
Kukkahuone Linneaan pääset tutustumaan tästä linkistä.




Olisi kiva kuulla, kuuluuko lukijakuntaan muita vihertumepeloita, vai onko sinussa enemmän viherpeukalon ainesta :)
Huomisaamuksi on luvattu tänne meille lunta. Onneksi työmatkani taittuu kävellen, eipä tarvitse stressata liikenteestä. Ajakaahan varoen te, jotka joudutte autolla huomenna liikkumaan. Mukavaa iltaa kaikille!

15 kommenttia:

  1. Ihania kasveja sinulla ja olet kauniisti niitä laittanut esille <3 Tuo kirjaidea on melko mahtava!!! Mukavaa keskiviikkoa Sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Todellakin yksi tumpelo on täällä! Siksi minulla ei liioin huonekasveja olekaan. Taannoin kuvaamani lankaköynnöskin lähti kukkien taivaaseen, kun en muistanut sitä kastella...
    Noita mehikasveja olen ihastellut itsekin. Kun niistä saa kivoja asetelmia. Viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lankaköynnös minullakin on menestynyt vain ulkokasvina, sisäilma sille kai liian kuivaa ja vettä pitäisi antaa useamman kerran viikossa. Ihanaa, että löytyy kohtalotovereita :)

      Poista
  3. Onpas kiva tuo kirjaidea!
    Mehikasvit on kauniita.
    Täällä on jo lunta/räntää maassa. Onneksi on jo talvirenkaat.
    Hyvää illan jatkoa!❤️

    VastaaPoista
  4. Kauniita ovat ja ihana tuo kirjaidea! Aion näyttää sen kaktuksia kasvattavalle tyttärelleni :)

    Mukavaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
  5. Minulla ei ole yhtään viherkasvia, koska olen niin paljon mökillä. Mehikasvi kuulostaa helpolta ja vähähoitoiselta, taidanpa kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Ihana kirja ja kivoja erilaisia istutusideoita. Minulla suurin ongelma on, etten viitsi istuttaa kukkia kunnon multaan, vaan ne on kaupan muoviruukuissa. Siinä ne helposti kuivuu ja se on sitten menoa.

    VastaaPoista
  7. Upeita mehikasveja sinulla. Ukkokulta hoitaa meidän kukat.. minä tappaisin ne varmaan. Tuo kirjavinkki on hyvä, taidan napata idean ja laittaa ilmakukat noin.♥

    VastaaPoista
  8. Hienoa, että olet kokenut onnistumisen iloa....seuraavaksi voisit ostaa kaktuksia. Itse tykkään kaktuksista tosi paljon.

    VastaaPoista
  9. Ihania ovat kaikki♥ ja voi miten hauska tuo kirja idea!! Mukavaa päivää♥

    VastaaPoista
  10. Oi, on hienosti kasvanut korkeutta! Tuolla aloella on niin kauniit lehdet.
    Olisi ihana, kun voisi kasvatella paljon kukkia, mutta talvella on niin haastavaa kuivan ja liian lämpimän sisäilman vuoksi. Eilen virittelin kasvilampun roikkumaan, yritän saada muutaman pelargonian talven yli -
    varmaankin huonoin tuloksin. Mutta kasvilamppu on tarpeen sitten keväällä taimikasvatuksen aikaan ja talvella ruukkuyrteille saa käyttöikää lisävalolla.

    VastaaPoista
  11. Onpa komea tuo aloe! Meillä ei viherpeukaloita asu, kastelukin muistuu mieleen vasta, kun kasvit on ihan nuupallaan. Muratin selviytymistä oonkin ihmetellyt :D vesikasvia ajattelin kokeilla seuraavaksi

    VastaaPoista
  12. Mehikasvit ovat kauniita. Onnistuisinkohan minäkin.

    VastaaPoista
  13. Ompa kivannäköisiä nuo mehikasvit.

    Itse taas olen kasvieni kanssa ihmeissäni, mulla kaikki kasvit kasvaa liian isoiksi. Sit pilkon ja jaan ne uusiin purkkeihin ja koitan jakaa tutuille. Määräänsä enempää kun ei sisällä ole niille tilaa.
    Josku joku kukka on hieman huonomman näköinen ja oon sen jo kuskannut puoleenväkiin kompostia, huomatakseni, et kukka aloitti kukkimaan ulkoeteisessä. Sit tuon sen takaisin ja se kukkii kunniapaikalla - just nyt kukkii kiinanruusu, pääsisäiskaktus ja rahapuu.
    Isoissa kukissa on kyllä sekin hyvä puoli, ettei niitä tarvii kastella kuin kerta kuukauteen.

    Ekan kerran yritän myös talvettaa karjalanruusut autotallin viileydessä.

    VastaaPoista