torstai 31. elokuuta 2017

Vierailulla Tuias keramiikkapajalla

Blogiani pitempään seuranneet tietävätkin rakkauteni kauniisiin astioihin! Olen aina ollut sitä mieltä, että  kaunis kattaus on puoli ruokaa. Muutama vuosi sitten törmäsin käsityömarkkinoilla ensimmäistä kertaa kerrassaan upeisiin keramiikka-astioihin. Tänään minulla oli ilo vierailla Tuijan pienessä keramiikkapajassa Jokelassa ostoksilla!






Tuias keramiikka valmistaa kauniita yksilöllisiä käyttöesineitä. Näissä rouheissa astioissa näkyy kauniisti käsityön jälki. Talvella joulumarkkinoilta ostettuja teekuppeja käytetäänkin meillä päivittäin.





Astiastoni täydentyi ruokalautasilla ja muutamalla puurokulholla. Haaveena olisi kerätä astiat kahdeksalle. Olisi kiva kuulla, löytyykö lukijoista muita asioihin hurahtaneita :) Kivaa illanjatkoa kaikille.

20 kommenttia:

  1. Tyttärelläni on Tuiasin astioita, lautasia ja mukejA Minullakin sitruspuserrin ja kynttilän alusta. Kirkkonummella niitä myy huoneettrum, jonka kautta osa tilattu ja pikkuhiljaa täydennetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kauniit kynttilänjalat jäivät kyllä polttelemaan mieltä :)

      Poista
  2. minulla on kynttilänalusta kaksi yrttikukkaruukkua ja muki olen vienyt lahjaksi kynttilänalustan ovat kauniita astioita, hain omani suoraan Tuijan pajalta olemme tuttuja muista yhteyksistä.Maalaa vain värillä makkarin seinä, ruskea? vihreä? sinulla on hyvä maku, kauniita kuvia aina. terveisin Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Kovasti olen kyllä tosiaan kääntymässä tuohon maalaamisen puoleen. Saas nähdä josko jo huomenna poikkean rautakaupassa maaliostoksilla :)

      Poista
  3. Minä tykkään astioista, mutta olen ollut vuosikausia astoiden ostokiellossa. Olen kerännyt Pentikin Vaniljan tarjoiluastioineen 12 hengelle. Sitten olen kerännyt käsintehtyjä japanilaisia keramiikka-astioita sekä japanilaiset lakatut kulhot. Kaappiin ei mahdu enää mitään, joten siksi en voi ostaa astian astiaa. Arkiastiat alkavat olla niin vähissä, että pitkästä aikaa pääsen astiaostoksille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minunkin kohta pitää laittaa stoppi astioiden hankinnalle, tai sitten luopua jostain. Onneksi kesäkotiinkin mahtuu ihania astioita!

      Poista
  4. Kaunis astiasarja!
    Minäkin tykkään astioista ja ostaisin enemmän, jos olisi säilytystilaa.
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  5. Astioita löytyy kyllä tästäkin mökistä moneen lähtöön. Minulla on monta teekuppia. Jokaiseen mielentilaan omansa :) Kauniit astiat vain saavat ruuankin maistumaan paremmalta. Kauniin rouhea lasitus noissa Tuias keramiikan astioissa.

    VastaaPoista
  6. Keräsin Kermansaven perhosarjaa, johon kaipaisin muutaman astian täydennystä, piirakka- ja uunivuokia. Muutoin hankin astioita meidän kahden tarpeeseen, sillä usein on kiva hyvän ruoan lisäksi panostaa kattaukseen. Miehelle kelpaisi pelkästään ostamansa Ikean harmaat isot lautaset, joista alkaa tulla inhokkini. Hmm, mitenhän niitä saisi "vahingossa" rikottua tiskatessa (meillä tiskataan käsin, joten teoriassahan se on mahdollista).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mies ei vielä ole kyseenalaistanut laajaa astiavarastoani, vaikka varmasti ajattelee että vähemmälläkin pärjättäisiin. Kiva kuitenkin huomata, että myös hän huomaa kauniit kattaukset ja uudet astiahankintani.

      Poista
  7. Kiitos sinulle ja oikein hyviä ruokailuhetkiä <3
    Hyvää syksyä myös näin syyskuun kynnyksellä :)

    VastaaPoista
  8. Oi, nämä on kyllä aivan ihania, voisin helposti hurahtaa itsekin <3 Olen ihaillutkin näitä sun kuvissasi aiemminkin. Saakohan näitä mitään täältä Keski-Suomesta?
    Ihanaa ja kaunista syyskuun alkua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurkkaappa Tuian nettisivuilta jälleenmyyjät. Uskoisin että läheltäsi löytyy joku sisustusliike jossa näitä ihanuuksia myydään.

      Poista
  9. Kauniita ovat! Minulle ei ole tuttuja.
    Itselläni on ollut vähän huono panostus astioihin. Kaikki on ikäänkuin käyttöä varten. Pitäisi ehkä alkaa satsaamaan...
    Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
  10. En ole noita astioita nähnyt muualla kuin sinun blogissa. Ne on tavattoman kauniita.

    VastaaPoista
  11. Jopa on kauniita astioita!!! Sopivasti särmää.

    VastaaPoista
  12. Ihana rouheus ja herkkyys jotenkin samaan aikaan näissä astioissa, olen tainnut ihastella näitä joskus joillakin messuilla. Minä kyllä tykkäisin keräillä astioita, mutta kaapit ovat aika täysiä ;). Tampereella vieraillessa annan aina itselleni luvan ostaa yhden pip studion astian, niitä kun ei täältä enää saa. Kovin montaa Tampereen reissua ei vuodessa tule, joten keräily pysyy siltä osin aika hyvin aisoissa :D.

    VastaaPoista