keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kännykkäpussi ikääntyvälle

Suunnittelin ja toteutinkin jo kännykkäpussin isälleni, joka joutuu viettämään välillä kausia sairaalassa. Sairaalavaatteissa ja rollaattorilla liikuttaessa kännykkä ei voi heilua kaulalla.Uuteen kännykkäpussiin tein olkahihnan, joka on tarvittaessa helppo irrottaa. Tarkoitus on ostaa siihen myös metallikiinnike. Tästä kiinnikkeestä pussin voi kiinnittää vyönlenksuun. Kankaat tähän pussiin löytyivät omista varastoista.Pussiin tarvittiin lisäksi eteen tasku huulirasvalle, sekä taakse vetoketjutasku kelakortille ja ehkä muutamalle kolikolle.Isäni on aina rakastanut merta ja vesillä oloa, joten hänen toiveistaan pyrin tekemään pussista hieman merihenkisen.Seuraavaksi olisikin tarkoitus ommella myös äidille pussi kännykälle ja kannustaa pitämään sitä puhelinta aina käden ulottuvilla :)  Ihanaa maaliskuun alkua kaikille!

10 kommenttia:

 1. Varmasti tulee käyttöön!
  Ja hyvä idea tehdä pussukka, jos auttaa pitämään kännykkää mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kännykkä alkaa olla aika monelle vanhukselle jo tärkeä laite.

   Poista
 2. Hieno!
  Niin kiva toteutus!
  Mukavaa illan jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kännykkäpussi on todella tarpeen noille meidän rakkaille vanhemmille, jotta pitäisivät puhelimen mukana a i n a. Vahinko ei tule kello kaulassa mutta varmasti juuri silloin, kun ei pysty hälyttämään apua. Äiti on monesti kaatunut ulkona tai alakerrassa, kun puhelin on jäänyt latautumaan keittiöön. Onneksi ei ole käynyt vielä pahasti ja on päässyt omin avuin ylös. Esikoinen ompeli hänelle pussukan, mutta se ei valitettavasti vielä takaa, että tuo turva olisi aina mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Äidiltäni usein kyselenkin missä puhelin oli kun vastaaminen siihen kestää :) Jos puhelin kulkisi mukana, ei olisi myös vaaraa kompuroida kiiruhtaessa siihen vastaamaan. Onneksi äidillesi ei käynyt pahemmin.

   Poista
 4. Tuo on kyllä tarpeellinen, vielä kaunis. Itselläkin pitäis olla jokin pussukka, kun kuljetan puhelinta aina mukana. Ei viittis tunkea taskuun.

  VastaaPoista
 5. Ihana! Minä niin tykkään kaikesta, mikä vähäänkään liittyy mereen ja tuossa on ruori ja raitakankaat on aina niin reippaan merellisiä.

  VastaaPoista
 6. Voin kuvitella miten käytännöllinen tuollainen pussi on sairaalassa! Se on vielä niin kivan näköinenkin ja ilahduttaa varmasti :)

  VastaaPoista
 7. Kauniit ja käytännölliset pussukat olet tehnyt sekä isällesi että äidillesi, näinkin pienellä asian avulla sitä voi huolehtia vanhemmistaan ja tuottaa heille iloa!

  VastaaPoista