sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Porkkana-inkivääripihvit

Aina välillä tulee tehtyä itse kasvispihvejä ja nyt kun yritetään olla kevyemmällä ruokavaliolla päätin paistaa meille kasan porkkanapihvejä. Pihvien ohje osui silmiini vanhasta ET-lehdestä ja näihin herkullisiin pihveihin tarvitset:



4dl porkkanaa (minä raastoin neljä porkkanaa)
2 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
1 dl persiljaa
1 prk (285g) valkoisia papuja
2 kananmunaa
3/4 dl  mantelijauhetta
1 tl suolaa






Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri  ja silppua persilja. Valuta pavut ja soseuta ne tahnaksi sauvasekoittimella. Sekoita tahnaan munat ja mantelijauhe  ja anna seoksen turvota n. 10 min.
Yhdistä kaikki ainekset. Kuumenna lettupannu, paista tilkassa ruokaöljyä ruokalusikalla pannulle nostetut pihvinokareet molemmin puolin kypsiksi. Pannun ei tarvitse olla kuumimmalla lämpötilalla. Ohjeessa pihvejä käskettiin paistaa 4 min, tämä aika varmasti vaihtelee lieden tehon ja lämpötilan mukaan.



Pirteän makuiset porkkanapihvit syötiin meillä uunijuuresten ja salaatin kera. Pihvien seuraksi sopisi mainiosti myös kermaviilistä sekoitettu kastike.


 
Tällä ohjeella pihvejä syntyi kymmenisen kappaletta ja osan aionkin pakastaa. Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

16 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kivan erilaiset pihvit tuli näistä!

      Poista
  2. Tuli vesi kielelle, kun näyttävät niin herkullisilta.

    VastaaPoista
  3. Maukkaalta näyttää, noita uunesjuureksia olen itsekin tehnyt, minusta ne ovat tosi hyviä. Pitäis vain muistaa tehdä useammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen koitanut jättää tuota perunan syömistäkin vähemmälle. Uunijuurekset täyttävät vatsaa sopivasti!

      Poista
  4. Voi, kiva, hiukan erilainen porkkanapihviresepti! Täytyypä testata. Meillä osa porukasta on kasvissyöjiä, joten tämä on mukava resepti kasvissyöjille, mutta sopii myös kaikille, jolloin selvitään yhdellä ruokalajilla.
    Olen ensimmäisiä kertoja vierailuilla blogissasi ja tämä tuntuu oikein mielenkiintoiselta.
    Mukavaa sunnuntai-iltaa! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat aika mietoja maultaan. Lisää makua saa mausteilla ja vaikka chilillä. Herkullisia olivat ja meillä varmasti tehdään toistenkin.

      Poista
  5. Mantelijauhw yllätti. Tuore inkivääri herätti mielenkiinnon. Pavut tuovat hyvää proteiinilisää. Näitä on kyllä joskus kokeiltava ja jaettava resepti kuopuksellekin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä pitivät myös hyvin nälkää loitolla!

      Poista
  6. Voi näitä sun herkkuja, nami!!!

    VastaaPoista
  7. Houkuttelee kokeilemaan! Niin on terveelliset eväät, että kateeksi käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nyt ollaan todella terveellisellä linjalla!

      Poista