Aamulla, pakastimesta löytyi sulatuksen yhteydessä yksi valmis piirakkapohja. Lisäksi pakastimessa on vielä reilusti syksyllä kerättyjä kantarelleja. Mietin, mitä laittaisin suolaiseen piirakkaan niiden lisäksi? Jääkaapissa olikin kuin tilauksesta vielä yksi bataatti ja suippopaprika, nämä silppusin tähän kokeiluuni mukaan.
Kaulin piirakkapohjan hiukan ohuemmaksi ja levitin pohjan päälle ensin bataattiraasteen ja paprikasuikaleet, lopuksi sipulin kanssa kuullotetut sienet. Koska tarkoitus on keventää, niin tähän piiraaseen lisäsin nesteeksi 2 dl rasvatonta maitoa, johon olin sekoittanut 2 kananmunaa. Mausteiksi mustapippuria, suolaa, oreganoa ja paprikajauhetta. Jos kotona olisi ollut reilusti persiljaa, sitäkin olisi piirakkaan voinut lisätä jo ennen paistoa. Piirakkaa kypsyi uunin alatasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia.
No, vatsat saatiin täyteen jaa pakastinta ja jääkaappiakin tyhjennettyä. Loppuun on pakko laittaa vielä kuva Viivistä pikku lenkillään. Koska ulkona on yli kahdenkymmenen asteen pakkanen pitää pukeutumisestakin jo tosissaan huolehtia :)
Leppoisaa loppiaista kaikille!
Nyt alkoi tekemään mieli kanttarellipiirakkaa! Nam!
VastaaPoistaOlen ainoa, joka meillä syö sieniä. Että harvoin tulee sieniruokia tehtyä. Harmi!
Mukavaa loppiaista sinne!
No se on kyllä harmi jos muut perheenjäsenet eivät sienistä välitä. Minäkin olen vasta aikuisena tykästynyt sieniruokiin.
PoistaNäyttipä herkulliselta, pekoni olis varmaan ollu hyvä antamaan suolaisuutta.
VastaaPoistaTäällä ollaan rehkitty muuttohommissa koko päivä, ihan puhki! Ainakin huusholli jäi siistiin kuntoon uutta asukasta varten. Mukavaa loppoaista
Pekoni tuli itsellenikin ensimmäisenä mieleen, vaan sitä kun ei ollut nyt saatavilla.
PoistaHyvältä näyttää piirakka :) Kiitos kommentista ja oikein mukavaa Uutta Vuotta!
VastaaPoistaKiitos! Kiva tosiaan kuulla sinusta ja päästä taas lukemaan kivaa blogiasi!
PoistaRakastan bataattia, joten tämä piiras pitää laittaa muistiin seuraavaa kanttarellisatoa odotellessa. En tiedä miten makuyhdistelmään passaa, mutta kylmällä lisään mieluusti ruokiin vähän potkua cayannepippurista. Ehkä joku sulatejuusto, makuna viherpippuri passaisi tähän piirakkaan myös.
VastaaPoistaJuu, hyviä vaihtoehtoja nuokin! No, pitääpä seuraavaan piirakkaan sitten kokeilla jotain muuta. Välillä on hauskaa kokkailla ilman reseptejä, yleensä tulee ihan syötäviä pöperöitä :)
PoistaKuulostaa ja näyttää tosi hyvältä. Pekoni tosiaan voisi tuoda makua, niinkuin itsekin pohdit. Mulla on myös vielä kanttarelleja ainakin yksi pussukka pakkasessa. Se ehkä päätyy keitoksi...
VastaaPoistaVoi Viiviä <3 <3 Nyt on onneksi pakkanen lauhtunut ja pääsee jo koirienkin kanssa kunnon lenkille.
Kivaa viikonloppua!
Herkulliselta vaikuttaa tuo sinun Tyhjät kaapit-piirakka! Meillä syötiin bataatti-purjo keittoa ja siinä on mausteena sekä currya että inkivääriä. Viivi on kuin muotilehdestä!
VastaaPoistaVoi söpö Viivi! Ihanat pikku töppöset ja takki. Piirakka näyttää tosi hyvältä ja joskus mieto makukin on paikallaan!
VastaaPoista