perjantai 25. marraskuuta 2016

Oranssi päivä

Kotiin on palattu minilomalta kotipuolesta, mutta palataan hetkeksi Vaasaan ja tänään vietettävään YK:n Oranssiin päivään. Kuvia on paljon, koska en osannut valita vain muutamaa kaunista teosta.Ilokseni kaupungilla kulkiessani huomasin jo muutama päivä sitten, että puistojen puihin alkoi ilmestyä oransseja neulegraffiteja.  Kauniita töitä ihailtuani, aloin ottaa selvää mistä oikein oli kyse, sillä täytyy myöntää, etten aiemmin ole tähän tempaukseen törmännyt.Oranssia päivää vietetään 25.11 naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Teemapäivästä alkaa maailmanlaajuinen Oranssien päivien kampanja, jota vietetään YK:n aloitteesta. Oranssit päivät jatkuvat 10.12 vietettävään Ihmisoikeuksien päivään asti. Lisätietoa tästä saa esim. täältä !

Kaupungin keskusta on täynnä värikkäitä neuletöitä ja ne piristävät kummasti tässä harmaudessa. Samalla muistuu mieleen tämä tärkeä sanoma. Neulegraffiteja on ollut tekemässä monet tahot mm. Martat, Setlementtiyhditys ja Vaasa-opisto. Onko vastaavanlaisia  tempauksia muissa kaupungeissa? Olisi kiva kuulla!Minulla ei ole vaikeutta pukeutua lähiviikkoina oranssiin, kuuluuhan se lempiväreihini! Mukavaa viikonloppua kaikille!

18 kommenttia:

 1. En olekaan kuullut tuollaisesta, pitääkin katsella tarkemmin tuolla kaupungilla kulkiessa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeä asia. Luulisi kyllä että olisi huomioitu useammallakin paikkakunnalla. Taitaa osittain jäädä tämän Black Fridayn jalkoihin.

   Poista
 2. Opistolla tästä puhuttiin, en enää muistanutkaan, pitääpä käydä katsomassa:)

  Mukavaa viikonloppua sinnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan kierrellä kaupungin puistikoita. Paljon oli upeaa katseltavaa. Nämä voisivat jäädä pitemmäksikin aikaa koristeeksi.

   Poista
 3. Olipa kiva yllätys. Kivan näköinen ja värikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriä piristämään marraskuun harmautta.

   Poista
 4. Hienoa, että tärkeä kampanja saa näin kauniilla tavalla näkyvyyttä. Kuulin radiosta tämän päivän teemasta, mutta oranssi-tempauksesta en ole kuullut. Enkä kyllä törmännytkään missään. Toivottavasti tämäkin yleistyisi samanlaisella vauhdilla ja volyymilla kuin black friday.
  Kivaa perjantaita ja viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta harmi kun tämä tärkeä kampanja tuntuu jäävän tuon ostohömpän jalkoihin.

   Poista
 5. Ihana huomata että löysit kaupungista sellaista mihin en itse ollut törmännyt!
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan kohti kaupungin keskustaa näitä ihailemaan!

   Poista
 6. En ole minäkään kuullut aiemmin tästä asiasta! Kiitos, että kerroit ja kuvasit hienot graffitit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän saisi näin tärkeä asia olla esillä mediassa!

   Poista
 7. Hieno juttu tuollainen teema! Kauniita ja niin iloisen näköisiä nuo oranssiin puetut puut ♡

  VastaaPoista
 8. Hauskan näköisiä neulosgraffitteja.
  Aiheesta oli juttua aamu-TV:ssä, mutta oranssia en huomannut mainittavan. Perjantaina tuli valittua oranssi kaulahuivi - ihan vahingossa tuli "julistettua" päivän teemaa pikkujoulussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu! Maanantaiksi minullakin on jo oranssit vaatteet valmiina:)

   Poista
 9. Veikeän näköistä katutaidetta! Joskus olen nähnyt täällä Helsingissä yksittäisen virkkauksen tolpassa, enpä tiedä olisiko jokin teemapäiväkin olemassa!

  VastaaPoista
 10. Kyllä oli koko Oranssi päivä ja sen teema mennyt minultakin aivan ohi! Tosi veikeitä töitä olet kuvannut, ne kyllä piristävät katukuvaa kummasti ja tärkeöää asiaa tuovat esille.

  VastaaPoista