maanantai 28. marraskuuta 2016

Äidille, siskolle ja jotain myös itselle

Vierailut kotipuoleen poikii usein pieniä tehtävänantoja, niin tälläkin kertaa! Näitä toiveita lähdin sitten sunnuntaina toteuttamaan. Onneksi toiveet olivat helposti toteutettavia ja mielekkäitä tehdä. Äiti toivoi pientä rahapussia, joka mahtuisi taskuun kauppareissulla.Farkkukankaasta ja käsin virkatusta vanhasta pitsistä pieni rahapussi sitten syntyi. Pussiin mahtuu rahan lisäksi vaikkapa kaupan etukortti. Lähikauppaan kävellessä ei tarvitse mukana kantaa turhaan käsilaukkua, vaan kaikki tarpeellinen mahtuu tähän pieneen pussiin.
Sisko pisti matkaani pellavakankaan ja toivoi siitä tunikaa. Yksinkertainen malli, joka ei tarvitse välisovituksia. Helmaa piristämään toivoi jonkinlaista applikointia. Ompelin sitten helmaan koristamaan  muutaman kukkasen.
Itselleni sain sunnuntaina valmiiksi elämäni ensimmäiset itse neulotut lapaset. Ai että olen ylpeä tästä saavutuksesta! Myös äitini oli iloinen saadessaan opettaa tämän taidon minulle. (Taisi olla jo huolissaan, kuka käsiini neuloo lämmikettä sitten, kun hän ei enää jaksa. )Innostuin kovasti tästä lapasten teosta, ei ollut vaikeaa ollenkaan. Suunnitelmissa on jo toiset yksinkertaisella kuviolla koristellut neulelapaset.Pikkupakkanen ja auringon paiste ovat ilahduttaneet tänään maanantaina. Mukavaa viikonalkua kaikille!

11 kommenttia:

 1. Hienoja käsitöitä taas! Nätti tuo tunika ja hienot nuolapasten varren suut, vaikea koristeneule varmaan...itse en juuri jaksa neuloa kuin ihan suoraatai joustinneuletta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa tuo koristeneule on varsin helppotekoinen. Valepalmikko nimellä löytyy useampikin ohje netistä. Itselleni riittävän simppeli ja kaunis malli.

   Poista
 2. Hienoja olet taas tehnyt!
  Lapasista tuli hienot!
  Hyvää maanantaita sinne!

  VastaaPoista
 3. Miten oletkaan taas ennättänyt tehdä noin kivoja juttuja. Tuo tunika on ihana, niin ja kukkaro ja lapasetkin, etenkin kun ne nyt ovat omatekemäsi. Taito siirtyy vähitellen äidiltä tyttärelle. Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se kiva aina oppia uusia taitoja.

   Poista
 4. Sinä olet tehnyt kivoja lahjoja. Kukkaro on kätevä, kivasti koristelit tunikan. Mahtavan hienot lapaset olet kutonut, hyvin näytti onnistuvan.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut ensimmäisistä onnistuneista lapasista, ne on oikein nätit, niin kuin nuo muutkin kässyt :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten kivoja töitä olet taas tehnyt! Nuo sinun aplikaatiot on jotenkin niin kauniita! Lapasissahan on mahtavat rannekkeet! Olet näköjään hyvä oppilas.

  VastaaPoista