perjantai 7. lokakuuta 2016

Kurpitsakeittoa

Tälle päivälle olin suunnitellut kurpitsakeiton tekoa viime viikonloppuna ostetuista kurpitsoista. Jo viikolla tutkailin muutamia keittoreseptejä ja niiden pohjalta muokkautui tämä oma keittoni.



Keittoon käytin noin kaksi kiloa kurpitsaa, jotka paahdoin 225 asteessa noin 40 minuuttia. Hiukan jäähtyneet kurpitsalohkot irrotin kuoristaan ja lisäsin kuullotetun sipulin kanssa puoleen litraan kasvislientä. Keitto sai vielä hetken porista liedellä, jonka aikana lisäsin mausteeksi kurkumaa, suolaa, inkivääriä sekä puolen sitruunan mehun. Lopuksi soseutin keiton sauvasekoittimella ja lisäsin hieman ruokakermaa. Keiton pinnalle koristeeksi ja makua antamaan tuoretta timjamia.





Keitto on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä. Tulikuumassa keitossa kun maut eivät pääse oikeuksiinsa. Oli hyvää tuoreen maalaisciabattan kanssa.




Nyt vatsa täynnä onkin hyvä ryhtyä siivouspuuhiin, joten mukavaa viikonloppua kaikille!

9 kommenttia:

  1. Namskis!😋
    Ja ihanan keltainen väri!
    Täällä on myös siivottu.😀
    Ihanaa viikonloppua sinulle!💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä keitossa hehkuu lempivärini oranssi! Kurpitsakeittoa tulee tehtyä aina syksyisin, aina jotain uutta ohjetta varioiden.

      Poista
  2. Ei voi voi olla muuta kuin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, hyvää oli ja nälkä lähti. Sain kodin jopa siivottua :)

      Poista
  3. Hei, meillä tuota kurpitsaa ei edes kuorita uunista oton jälkeen. Lohkot vaan kiehumaan ja mausteet sekaan. Hyvää tulee. Maukasta saa esim käyttämällä nesteen osana kookosmaitoa ja murskaamalla sekaan yhden valkosipulin kynnen. Iloista syyspäiviä sinne; meillä tuoksuu keittiössä juuri paistetut pataleivät ja uunissa on saaristolaisleipää. Vesi liki valuu jo suupielistä ;)
    Leipomisterveisin Keekis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Tuoreen leivän tuoksua ei kyllä voita mikään. Mukavaa iltaa sinne!

      Poista
  4. Enpä ole koskaan maistanut enkä tehnyt keltaista kurpitsakeittoa, kesäkurpitsa kylläkin on täällä kovassa käytössä.
    Ihanan kultaisen keltainen väri<3 Sopii niin tähän aurinkoisen lokakuun sävymaailmaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsakeitto on maultaan niin lempeän pehmeää ja värihän on mitä kaunein!

      Poista
  5. Nam miten hyvän näköistä!

    VastaaPoista