sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Savustettuja perunoita ja muita herkkuja

Meillä oli ilo kestitä ystäväpariskuntaa nyt viikonloppuna täällä kesäkodilla. Ihana oli suunnitella tarjottavia herkkuja kiireettömästi ruokalehtiä selaillen.



Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa savustettuja uusia perunoita, joiden ohjeen löysin Glorian Ruoka ja viini lehdestä (4/2016) Perunat oli helppo valmistaa valmiissa savustuspussissa ja maistuivat herkullisilta paahtopaistin kanssa.



Tosin omat perunani eivät saaneet yhtä paahteista väritystä kuin lehtikuvassa esillä olleet. Pestyjen perunoiden joukkoon silputtiin pekonia, sipulinvartta ja nokare voita. Sekoitus suljettiin savustuspussiin ja pussi laitettiin kuumaan uuniin 250 astetta ensin 15 minuuttia, sen jälkeen 200 asteeseen puoleksi tunniksi.



Seuraavalla kerralla kokeilen perunoiden savustamista sähkösavustimessa  ja vertaan kummalla tulee parempi lopputulos. Jälkimarinoitua paahtopaistia tein myös elämäni ensimmäistä kertaa. Liha olisi saanut jäädä hiukan punaisemmaksi, mutta hyvää näinkin.
Jälkiruokana nautittiin maailman helpointa ja herkullista marjahässäkkää. Kotimaisten mustikoiden, mansikoiden ja vadelmien sekaan  kermavaahtoa ja marenkimurua. Makea päätös aterialle!



Nyt vieraat ovat lähteneet ja talo hiljentynyt hetkeksi. Koiran kanssa käväistiin lähimetsässä toteamassa, että sienet alkavat täälläkin nousemaan sammaleiden kätköstä. Tulevalla viikolla luvassa siis sienestystä ja marjastusta.



Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille ja ruokamuistoja jakaneille. Mukavaa viikonalkua kaikille!

16 kommenttia:

  1. Mies savusti tänään kalaa...pitääpä pyytää, että kokeilisi savustaa uutta perunaakin.

    VastaaPoista
  2. Pitääpä kokeilla noita perunoita, kuulostaa ihanalta! Kaiholla katselen noita sinireunaisia lautasianne. Meillä oli lapsena kotona tuollaisia, ja vein niitä pari mukanani, kun lähdin opiskelemaan. Ovat aikaa sitten menneet rikki, mutta kiva on noita taas nähdä.

    VastaaPoista
  3. Tarkoitan siis noita, joissa on taivaansininen raita. Huoh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lautaset ovat viimevuoden kirpparilöytö. Tuli niin omakin lapsuus noista lautasista mieleen, että pakko oli lautaset kirpulta kesäkotiin ostaa. Vielä kun löytäisi matalien lautasten kaveriksi myös syvät lautaset raidalla.

      Poista
  4. Olipa taas mahtavat herkut, kanttarelleja olisi kiva löytää.
    Mukavaa viikonalkua sinne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti teidänkin mökkimaisemista löytyy, kun tarkasti etsii!

      Poista
  5. Onneksi katselen vatsa kylläisenä näitä siun ruokakuvia :)
    Huomenna pääsen maistelemaan mustikoita suoraan varvuista. Ja tiistaina on mentävä katsomaan löytyykö sieniä Ü

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt ovat mustikat makeimmillaan ja ihana on metsässä liikkua!

      Poista
  6. Oioioi, mitä herkkuja ! Tuollaisia perunoita en olekaan koskaan kokeillut tehdä. Kiitos vinkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savustetut perunat tuntuvat olevan tämän kesän hitti, kokeile ihmeessä!

      Poista
    2. Savustetut perunat tuntuvat olevan tämän kesän hitti, kokeile ihmeessä!

      Poista
  7. Savustettuja uusia perunoita, aivan uutta minulle. Näyttää herkulliselta, nam!

    VastaaPoista
  8. Kiitos tuosta perunavinkistä, se on kokeiltava! Kiva ja erilainen vaihteeksi. Vieraat tulevat varmasti mielellään kyläilemään, kun on noin mahtavat tarjottavat :)

    VastaaPoista
  9. Niin sievät nuo sinivalkeat lautaset!!
    Ihania herkkuja ja tunnelmaa!

    Leppoisaa kesän jatkoa täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
  10. Kaunis kattaus ja voi mitä herkkuja! .....lautaset <3
    Täytyykin joku kerta kokeilla tuota perunaohjetta.

    Hyvää viikkoa ja aurinkoa päiviisi <3

    VastaaPoista