maanantai 15. helmikuuta 2016

Sitruunainen juuresspagetti

Viime torstain Helsingin Sanomissa oli Suvi Rüsterin mielenkiintoinen kasvisruokaresepti. Viikonloppuna resepti pääsi sitten kokeiluun ja voi että, miten hyvää tämä olikaan! Laitan itselleni  ja teille reseptin tänne talteen, sillä tätä meillä syödään takuuvarmasti toisenkin kerran.



Itse en omista kummoisiakaan erikoisraastimia ja suikaloin palsternakat ja porkkanat perunankuorimaveitsellä.  Ohjeessa mainittiin tämän herkun sopivan hyvin kalan kaveriksi, mikseipä myös lammasruokien seuraksi pääsiäispöytään!

Sitruuna juuresspagetti neljälle

3 isoa porkkanaa
2 palsternakkaa
1 fenkoli
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 valkosipulinkynttä¨
1/2 dl kuorellisia manteleita
2 rkl öljyä
2 rkl pinjansiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
2 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
150 g fetajuustoa
1 dl basilikan tai mintun lehtiä






Kuori porkkanat ja palsternakat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi julienneraudalla. Halkaise fenkoli ja huuhtele huolellisesti, leikkaa kanta pois ja viipaloi fenkoli ohuiksi lastuiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Kuori, murskaa ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi mantelit.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää valkosipulit, mantelirouhe, pinjansiemenet ja korianterinsiemenet. Paista pannulla pari minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää joukkoon porkkana- ja palsternakkasuikaleet, fenkolilastut ja hunaja. Paista 3-4 min keskilämmöllä, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet, mutta ovat rakenteeltaan vielä selvästi rapsakoita. (omat juuressuikaleeni kypsyivät kyllä ihan pehmeiksi, mutta ei se makuun vaikuttanut)



Lisää suola ja sitruunanmehua raastettu sitruunan kuori. Kiehauta seos. Murustele pinnalle fetajuustoa ja viimeistele basilika tai minttusilpulla.
Meillä lautaselle päätyi juuresspagetin seuraksi tonnikalapihvit. Ensimmäistä kertaa kokeiltiin tätä herkkua ja hyvää oli.

Lämmin kiitos eilisistä Ystävänpäivä toivotuksista ja mukavaa viikonalkua kaikille täällä piipahtaville!

13 kommenttia:

  1. Tuo ruoka pääsi meilläkin suureen suosioon. Pitäisi käyttää kaikenmaailman siemeniä enemmän muissakin ruuissa. Ja ihan ilman erikoisvälineitä spagettia syntyi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli niin hyvää! Eri juureksillakin saa varmasti vaihtelua :)

      Poista
  2. Kiitti taas uudesta kasvisruoka ohjeesta, tätä kokeillaan varmasti

    VastaaPoista
  3. NAM! Osui ja upposi... Kaikki reseptit missä mainitaan Feta on pakko kokeilla. Rakastan Fetaa ja ehdoton suosikkini on Batros mitä saa lähes joka kaupasta. On mielestäni lähinnä Kreikan Fetaa. Feta sopii muuten loistavasti myös kaalilaatikkoon. (Tyttäreni herkku)
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Feta sopii yllättävän moneen. Kaalilaatikon kaveriksi en heti olisi yhdistänyt :)Tähän jos fetan lisää vasta omalle lautaselle on yli jäänyt kasvishöystö helpompi lämmittää toisella syöntikerralla.

      Poista
  4. Näyttää niin hyvältä, että pakko kokeilla! Kiitos :)

    VastaaPoista
  5. Oivoi, alkoi melkein kuola valumaan, kun luin ohjeen, katsoin kuvat ja kuvittelin tuon pehmeän maun suussa. Miten mä nyt pidän itseni jääkaapista kaukana loppuillan?
    Kiitos ohjeesta, taidan kokeilla tätä(kin)! Mukavaa ja jo himpan keväistä viikkoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, illalla ei kannattaisi lukea ruokareseptejä :) Ihana aurinkoinen päivä luvassa nyt tiistaina, joten nautitaan siitä täysillä!

      Poista
  6. Vaikuttaapa hyvältä! Kivaa vaihtelua ainaiselle perunalle, kokeilen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, nimenomaan! Perunaa tämä annos ei kaivannut kyllä ollenkaan!

      Poista
  7. Täältä saa kyllä aina aivan mahdottoman hyviä ruokaohjeita - kiitos taas kerran!

    VastaaPoista
  8. Tuo sitruuna sopii kyllä niin moneen juttuun, että. Varmasti on hyvää tämäkin, osuu ja uppoaa :)

    VastaaPoista