Lohimedaljongit paistetaan pannulla n. kaksi minuuttia/puoli, lopuksi maustetaan suolalla ja pippurilla. Pinaattilisäkkeeseen tarvitaan tuoretta pinaattia, valkosipulia raastettuna ja sitruunanmehua. Kuullota tilkassa oliiviöljyä valkosipuliraaste, laske sitten lieden lämpö minimiin ja hauduta pinaatinlehdet miedolla lämmöllä. Lopuksi lisätään sitruunan mehua ja käännellään pinaatinlehdet mehussa kevyesti. Pannu ei saa olla kuuma kun lisäät pinaatin, muuten tulee mössöä!
Usein teen kalan kaveriksi myös kermaviilikastikkeen. Siihen tarvitaan purkki kevyt kermaviiliä, puntti tuoretta tilliä ja pieni rasia mustapippuri-tilli tuorejuustoa. Nämä kaikki ainekset sekoitetaan hyvin yhteen ja tarjoillaan perunan ja kalan kaverina!
Lohesta saa monenlaista ja on hyvää. Täällä pilvistä ja utuista.
VastaaPoistaNämä olivat kyllä herkkua ja kikä parasta ei ruotoja!
PoistaHyvältä näyttää ja kauniisti olet myös kattanut pöydän :)
VastaaPoistaMukavaa aurinkoista sunnuntaita!
Viikonloppuina on kiva kattaa pöytä,kauniisti kun ruokaillaan yhdessä. Viikolla meillä ei paljon yhdessä ennätetä pöydässä istua.
PoistaRakastan kalaruokia..:) Meillä aika usein syödääkin kalaa.
VastaaPoistaMinäkin yritän opetella tähän kalaruokien lisäämiseen.
PoistaMinä taasen olen tottunut syömään aina paljon kalaa. Isä on ollut ja on kova kalastamaan niin sieltä tuo tottumus on jo lähtöisin. Eilen ja tänään meillä on myös lohta :)
VastaaPoistaNiin meilläkin isä kalasti ja kotiin kalaa kantoi, en vaan lapsena suostunut tuota kalaherkkua syömään :) taisin olla aika hankala tapaus!
PoistaHarrastelija- ja ammattikalastajan perheen ruokapöydässä oli usein tarjolla kaikenlaista kalaa - mitä järvi kulloinkin antoi. Silloin kalan tuoreutta ei osannut arvostaa, mutta nykyisin kalatiskillä muistelen niitä eläviä haukia joita keväällä torilla oltiin myymässä ja kippurapyrstöisiä muikkuja paistinpannulla :)
VastaaPoistaTuore kala suoraan merestä tai järvestä on kyllä parasta!
PoistaNiin herkullisen näköiset lautaset siellä... :)
VastaaPoistaMeilläkin syötiin tänään kalaa, kylmäsavulohta uuniperunan uumenista. Mun ehdoton lempiruokani lapsena oli kalakeitto ahvenista, jota äiti teki usein, koska meillä kalastettiin ahkerasti sekä talvella, että kesällä. Makumuistoja <3
Haluaisin meille jonkinlaisen savustuspöntön. Savustettu kala onkin herkkua!
PoistaMinä olen myös opetellut aikuisiällä syömään ja valmistamaan kalaa. Tai ehkä lähinnä tykkäämään siitä... Ei ole ollut lemppariruokia hajunsakaan puolesta. K taas on ollut pienestä pitäen kalan ystävä, niin ei passaa äidinkään nyrpistellä ;) Muikut on meijän lemppari, vaikka useimmiten syödään lohta jossain muodossa.
VastaaPoistaIhanaa että on muitakin tällaisia "myöhäisheränneitä"
PoistaLisuke menee kokeiluun, samoin kastike, sillä en ole koskaan ajatellut, että siihen voisi lisätä tuorejuustoa. Mukavaa alkavaa viikkoa!
VastaaPoistaPinaattilisuke on hyvä, taito tehdä se riittävän haalealla pannulla vaatii harjoittelua. Kermaviilikastiketta meillä tehdään paljon kesäisten uusienperunoiden kaveriksi!
Poista