sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Uuniperunoita kahdella eri täytteellä

Eilen tuli pitkästä aikaa tehtyä uuniperunoita, kun silmiini osui ruokakaupassa mojovankokoiset Rosamunda-perunat. Kehiteltiin vielä vakioksi muodostuneen kinkkutäytteen rinnalle kalainen versio, josta tulikin todella herkullista.



Täytteet syntyvät helposti näin.
Peruspohjaan tarvitset:
400g Turkkilaista jugurttia
200g kevytkermaviiliä
100g Mustapippuri-tilli tuorejuustoa

Nämä ainekset sekoitetaan keskenään kulhossa ja jaetaan valmis seos sitten kahteen eri kulhoon.

Kalatäytteeseen lisäksi:
180g kylmäsavulohta pieneksi pilkottuna
1 punasipuli silputtuna
puntti tilliä silputtuna
puolikkaan sitruunan mehu
sitruunapippuria maun mukaan

kinkkutäytteeseen lisäksi:
200g palvikinkkurouhetta
punainen paprika pilkottuna
puntti persiljaa silputtuna
mustapippurirouhetta



Pestyt Rosamundat kääritään folionyytteihin (perunan pinnalle kannattaa tehdä veitsellä ristikkäiset viillot) ja kypsennetään uunissa 200 asteessa noin 1,5 tuntia, riippuen perunoiden koosta.





Herkullista täytettä jäi vähän ylikin ja se maistui erinomaisesti myös ruisleivän päällä sunnuntaiaamiaisella. Mukavaa Isänpäivää kaikille isille, erityisesti omalleni!



7 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä!! Meillä tuota kylmäsavulohitäytettä tulee myös tehtyä uuniperunoihin, sama käy hyvin myös voileipäkakkuun. Kinkkutäytettä pitää kokeilla paprikalla, varmaan hyvä kombo :)
    Hyvää sunnuntaita sinne myös, isänpäivän merkeissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas aina ennen tehty tuota kinkkutäytettä. Kivaa vaihtelua on tuo kalatäyte.

      Poista
  2. Onpa ihanaa herkkua. Tuo kalaversio on mielenkiintoinen. En ole ikinä kokeillut, joten kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sait vinkkiä tästä!

      Poista
  3. Näyttää herkulliselta. Kaunis kimppu kukkia:)

    VastaaPoista
  4. Nam! Meillä uuniperunat ovat erityisesti miehen herkkua, mutta muillekin maistuu. Enpä tajunnut eilen tehdä niitä hänelle ;)

    VastaaPoista
  5. Herkullisia täytteitä. Pitääkin taas joskus tehdä!

    VastaaPoista