sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Kadonneen joulufiiliksen jäljillä.

Aamu valkeni täällä meillä varsin harmaana ja joulufiilis on ainakin minulla tyystin kadoksissa. Aamulenkillä sitten ehdotinkin miehelleni, josko tehtäisiin pieni retki lähiseudulle joulufiiliksen löytämiseksi. Muutamista vaihtoehdoista päätimme ajella Tuusulaan Koiramäen pajutallille.






Pajutallin pihapiirissä on monenlaista katseltavaa. Pienissä rakennuksissa oli mukava tunnelma. Päärakennuksessa on kaupan lisäksi pieni kahvila, jossa joimme kahvit kera lämpimien munkkien.






Pajutallilta ostin ison pajukartion takapihallemme. Siihen olisi tarkoitus viritellä vielä tänään jouluvalot. Lisäksi ostin pienen metallitähden, johon saa tuikun palamaan. Se pääsikin jo olohuoneen ikkunaa koristamaan.




Ehkä se joulufiilis tästä pikkuhiljaa alkaa löytymään. Miten teillä muilla, joko kovasti jo jouluttaa?
Leppoisaa 1. adventtia kaikille täällä piipahtaville!

23 kommenttia:

  1. Taas ihana vierailupaikka teillä. Täälläkin haeskellaan joulufiilistä, mutta tiedän saavani tunteen heti jos ( ja toivottavasti kun ) lunta saadaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava retkikohde oli kyllä tämä. Lunta en minä niinkään kaipaa, mutta muuten jotain jouluista :)

      Poista
  2. Ihana paikka ja täynnä satutunnelmaa.

    VastaaPoista
  3. Tänään on tullut askarreltua joulujuttuja (vaikka pitäisi tehdä hääonnittelukortteja.....) ja näin ensimmäisenä adventtina pikkuisen alkaa uskomaan, että sieltä se joulu tulee - aikanaan Ü
    Joulumyyjäisissä olisi kiva käydä - ehkä ensi viikonloppuna siihen tulee mahdollisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä sain tänään siivottua askarteluhuoneeni ja tiedän etten sitä hetkeen tule sotkemaan. Joulumyyjäiset ovat kivoja retkikohteita!

      Poista
  4. Kiva tähti! Mekin käytiin perjantaina pajutallilla samalla reissulla, kun käytiin Memories Marin Putiikissa. Kyllä nyt saisi tulla vähän lunta joulumieltä tuomaan :)
    Mukavaa uuden viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pajutallilla en ollutkaan käynyt muutamaan vuoteen. Kiva paikka, täytyykin poiketa useammin.

      Poista
  5. Olipas kiva paikka, tuonne täytyy ehdottomasti tehdä retki kun sinne puolen suomea tullaan!
    Mukavaa viikon alkua

    VastaaPoista
  6. Kiva tehdä lähimatkailua aina välillä, tuo paikka onkin aivan ihana!!
    Kyllä se joulufiilis sieltä tulee....kunhan saamme vähän lunta tänne eteläänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on paikkoja lyhyen ajomatkan päässä. Nyt tuntuu jo hieman jouluiselta kun sain valot viriteltyä ja kodin siivottua.

      Poista
  7. Ihastuttava paikka! En ole koskaan käynyt, mutta nyt sentään tiedän missä se on, kun ohi ajoin. Tunnelmaa täytyy toden teolla etsiä, kun on niin mustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari kertaa minäkin olen ohi ajanut. Nyt vihdoin perille poikkesin.

      Poista
  8. Onpa ihanan viihtyisän oloinen paikka. Täällä on tänään kaivettu joulukoristeet esille ja lapset ovat saaneet asetella tontun jos toisenkin ihan miten ovat parhaaksi nähneet ja erilaisia valojakin on viritelty ikkunoille. Uudet koristetyynynpäälliset ovat vielä hieman kesken, niillä saa sitten puusohvallekin vähän lisää joulun värejä :). Ensi viikko pitää ahertaa ahkerasti muissa touhuissa ja sitten osaan ehkä vähän paremmin alkaa jo nauttimaan joulun ajasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten touhotus tuokin sitä joulun tuntua. Meillä kun lapset jo muuttaneet pois kotoa, ei tuota touhotusta ole. Kiva on kuitenkin joulua kotiin laittaa. Pitänee minunkin kaivella joulukoristeita esiin varaston kätköistä.

      Poista
  9. Upea tuo punottu hevonen.
    Hiljaa hyvä tulee, pätee joulun tuloonkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heppa oli ihana ja samassa pihassa oli myös pajusta tehty lehmä. Kyllä se joulu sieltä varmaan tulee vaikkei niin hössöttäisikään :)

      Poista
  10. Kynttilöillä ja valoilla tulee tunnelmaa tupaan. Viikolla oli joulukorttiaskartelua ja ekat jouluiset leipomukset, niistä lisää joulutunnelmaa. Tuokin paikka oli mun listalle etelän reissulla, mutta käymättä jäi. Ehkä joskus ehditään... Mukavaa joulun odotusta ja joulukuun alkua!

    VastaaPoista
  11. Onpas hieno tuo pajuheppa :) Vielä ei tunnu joululta mutta onhan tässä aikaa!

    VastaaPoista
  12. ♥ihana paikka! ...tarttis mennä...

    VastaaPoista
  13. Tuo on ihana kohde! Kerran olen käynyt ja kyllä olisi mukava päästä toistekin. Siellä oli niin tunnelmallinen kahvila ja kaunista katseltavaa... kiitos kuvista:)
    Mukavaa viikkoa sinulle:)

    VastaaPoista
  14. Ainiin... kyllä jouluttaa säästä huolimatta. Tytär toi äidille jokavuotisen partiolaisten kalenterin, soiva joulukalenteritalo saatiin vintiltä esille, kelkka ja tonttu lyhtyineen parvekkeelle ja... ja... ja jotain pientä. Ei vielä ihan joulua... Ommellessa kuuntelen joululauluja:)

    VastaaPoista