Voin kyllä todeta, että olipa herkkua! Enää jatkossa ei tule sorruttua kaupan esivalmiisiin nyhtöihin, vaan itse keittelen omat nyhtölihat. Aikaahan se vie, mutta eihän näin lomalla ole kiire minnekään ja makukin oli todella herkullinen. Ohje nyhtöpossuun tulee tässä:
Reilu kaksi kiloa rypsiporsaan kassleria
2 dl soijaa
2 dl fariinisokeria
vettä niin että liha peittyy
2 keltasipulia lohkoina
6 valkosipulinkynttä
Tomaattipyrettä reilu turaus
chiliä
muita mausteita maun mukaan esim pippuria, paprikajauhetta jne.
Lihoja keitetään mausteliemessä hiljalleen 3- 4 tuntia. Kun liha on kiehunut riittävästi nostetaan lihat lautaselle ja revitään paloiksi. Revittyjen lihojen päälle lorautetaan keitinlientä sen verran että lihoista tulee mehukkaita.
Me kokosimme kypsästä lihasta tosiaankin burgereita aamulla leivottuihin suuriin sämpylöihin. Väliin lihan lisäksi sopii coleslow salaatti, sipulirenkaat, tomaattiviipaleet ja majoneesikastike.
Nyt täällä on satanut taas vettä miltei koko päivän, on tämä kyllä kesä. Onneksi eilen saimme nauttia järvellä kauniista kesäpäivästä.
Mukavaa tiistaita kaikille!
♥onpa siellä ollut ihanat herkut!
VastaaPoistaVatsat saatiin kyllä pinkeiksi näistä herkuista :)
PoistaNäyttää kyllä herkullisilta! On niin rauhoittava, kesäinen kuva järveltä!
VastaaPoistaTäälläkin sateli tänään koko päivän, joten menin parvekkeen sohvalle kuuntelemaan sateen ropinaa hyvän kirjan kanssa... ja nautin molemmista:)
Näyttää ja kuulostaa niiiin hyvältä. Mekin ollaan joskus tehty ja oli älyttömän hyvää kyllä :)
VastaaPoistaNyhtöpossu voisi olla hyvää myös gluteenittoman hampparin välissä.... kuulostaa hyvältä.
VastaaPoista