sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Juhlia ja vähän myös käsitöitä

Viimepäivät ovat vierähtäneet tyttären valmistujaisjuhlia järjestellen ja eilinen niitä sitten juhlien. Uutta insinööriä juhlittiin pienimuotoisesti, meillä kotosalla.



Tarjottavien suhteen en stressannut, vaan tällä kertaa pöytään kannettiin leipomon herkkuja. Ainoastaan lohileivät tehtiin itse. Juhlien teemaväriksi tuli sattumalta lila. En kyllä vielä kukkia ostaessa  tiennyt, että tutkintotodistuksen kansio oli samaa väriä.



 
                                       Tytär oli ommellut huikean kauniin juhla-asunsa itse.





Viiville juhlat ja hälinä ottivat koville ja tänään koiravanhus onkin ottanut varsin rennosti :)



Äiti toi Vaasasta tullessaan vanhoja käytöstä poistamiaan poppanaliinoja. Yhdestä ompelinkin hänelle jo kesäkassin. Kovasti oli mielissään uudesta väskystään äiti :) Nyt vaan mietinnän alla on mitä muista liinoista värkkäisin.

 
Vuoritin kassin ohuella farkkukankaalla ja ompelin sisälle farkun takataskusta sisätaskun.
 
 

Kovasti on tuuli tuivertanut taas tänään. Toivotaan kuitenkin tulevalle viikolle aurinkoisia kesäpäiviä kaikille meille!

25 kommenttia:

  1. Varmaan oli mukavat juhlat! Hyvä tapa kierrättää vanhat liinat, miekäläisellä niitä löytyy myös kaapista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, näin ainakin tämä poppanaliina jatkaa elämää. Teepä omistasi mökille kauppakassi:)

      Poista
  2. Onnea tyttärelle. Kyllä on kaunis tytär ja kovasti äitinsä näköinen. Herkut tarjoilut teillä on ollut :)

    VastaaPoista
  3. Äitiinsä tullut, käsistään taitava tytär. Onnea molemmille. Kyllähän se äidin sydäntä lämmittää, kun näkee lasten edistyvän elämässään. Kaunis kassi.

    VastaaPoista
  4. Onnea tyttärelle, jolla aivan mahtava asu.
    Ihana on kassikin,

    VastaaPoista
  5. Onnittelut tyttärellesi! Upea juhlamekko!

    VastaaPoista
  6. Onnea tyttärelle, kauniin mekon on itse ommellut, eli tullut äitiinsä! Kauniit juhlat teillä. Nimimerkki, myös yhden insinöörin, opettajan ja paperimiehen äiti;-) . Jokainen ammatti on juhlittu. Tyttärellämme niitä on enemmänkin.
    Kiitos poppanakassin ohjeesta! Niitä nimittäin minultakin löytyy, eikä niillä ole mitään käyttöä. Nyt tuli ajatus, jos värjäisi ensin farkkusinisellä ja sitten tekisi kassin. Minun poppanat ei ole noin kauniin värisiä, vaan vaaleita. Mukavaa uuta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minunkin mielestäni jokainen opintonsa päätökseen saanut ansaitsee juhlat. Poppanakassi idea tuli äidiltäni ja kassin sitten hänelle teinkin. Useimmissa äitini tuomista liinoista oli tahra jossain kohdassa, ahkerassa käytössä kun aikanaan liinat ovat olleet. Koristeapplikaatio peittää tahrat kivasti.

      Poista
  7. Onnittelut äidille ja tyttärelle! Ihana mekko ja laukku :)

    VastaaPoista
  8. Onnea äidille ja tyttärelle :) Ja ihana, että innostus käsitöihin on periytynyt :) Saa yhdessäkin suunnitella ja shoppailla... Ja kiva tuo kassi. Poppana onkin sopivan vahvaa kassikäyttöön. Hyvä idea! Leppoisaa juhlien jälkeistä elämää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on kiva huomata että joitain osaamista on periytynyt jälkikasvulle. Tytär onkin melko taitava tekemään vaatteita itselleen jopa ilman kaavoja. Tänään ollaankin lepposteltu urakalla juhlien jälkeen. Huomenna taas paluu töihin :)

      Poista
  9. Onnea, sekä tyttärelle että äidille!

    VastaaPoista
  10. Onnittelut tyttärelle ja äidille! Kyllä juhlat ovat aina paikallaan kun tuollainen etappi on saavutettu. Upea tarjoilupöytä herkkuineen... ja mekko on niin kauniin värinen ja upea kantajansa päällä!
    Mukavaa tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
  11. Onnea kaikille! Kauniit juhlat teillä on ollut! Tyylikäs tuo pitkä juhlamekko, itse tehden saa yksilöllistä!
    Meillä insinööri juhlat vuoden päästä (toivottavasti...)

    VastaaPoista
  12. Jälkionnittelut niin uudelle insinöörille kuin hänen vanhemmilleen! Todella kaunis mekko kauniin nuoren neidin yllä. Kiva kassi poppanasta. Ja suklaakakku on varmaan jo syöty?

    VastaaPoista
  13. Kiitos Saija ja Marle! Kakku teki kauppansa ja loppui jo samana iltana :)

    VastaaPoista
  14. Lämpimät onnittelut vielä sekä insinöörille että vanhemmille! Upeita tarjoiluja, ja vielä upeampi juhlija itse kauniissa mekossaan. Eikä äiti jää ollenkaan toiseksi siinä vierellä. =) Meidän vanhimmainen valmistui tänä keväänä datanomiksi, mutta ei halunnut juhlia muuta kuin ihan lähimpien kanssa kahvituksen merkeissä. Mutta lämminhenkinen juhla oli sekin. Jokainen tavallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin juhlat olivat pienet ja lähimmille järjestetty. Mukava tunnelma ja itselläkin tunne että ehti kaikkien vieraiden kanssa jutella. Onnea myös sinne valmistuneelle, sekä vanhemmille!

      Poista