perjantai 1. toukokuuta 2015

Vapputunnelmissa

Meillä on useampi vuosi vietetty Vappua saman kaavan mukaan. Ystäväperheen kanssa kokoonnutaan Vappuaatoksi toisen kotiin ja toiselle sitten taas Vappu päiväksi. Tänään oli meidän vuoro valmistaa Vappupäivän kutsut. Rakastan pienimuotoisia kekkereitä ja kauniiden kattauksien suunnittelua. Tänään kattaus näytti tältä.





                                         Vapun kunniaksi kilisteltiin toki myös kuohuvalla.



Menu oli mietinnässä pitkään ja päädyin tällaisiin ruokiin. Alkupalaksi tarjosin suippopaprika-mozzarellasalaattia ja klassista bruschettaa. Ohjeet näihin löytyy täältä ja täältä. Bruschettaan rakastuin ja teen sitä varmasti usein.



Pääruokana  sisäfilepihviä ja caponata kasviksia. Lisäksi tein puikulaperunoista uunissa lohkoperunoita. Caponatan ohje täältä.



Jälkiruokana kaupan mutakakkua, mansikka melban ja vaniljajäätelön kera.



Nyt on vatsa pinkeänä kaikesta herkuttelusta, mutta hyvä niin. Mitenkäs teidän muiden Vappu on sujunut? Mukavaa viikonlopun jatkoa :)

10 kommenttia:

  1. Ihanan ateriakokonaisuuden olit valmistanut :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on aina niin mukava suunnitella ja nyt poikkeuksena kaikki tarjoiltiin annoksina jokaisen ruokailijan eteen. Herkullista oli ja mukavaa seuraa.

      Poista
  2. Nam! Varmasti maistui yhtä hyvältä kuin näytti! Kauniit kukat ja kattaus, hyvä ruoka ja hyvä seura... siinäpä elämän suola! Kiitos linkeistä resepteihin...
    Vappu sujui meilläkin hyvän ruuan ja seuran merkeissä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä sitä enää kaipaa paljon muuta kun hyvää ruokaa hyvässä seurassa. Itse en jaksa riekkua yömyöhille. Reseptit pysyy itsellekin täällä tallessa.

      Poista
  3. Ihanat lautaset! Samanlaiset kuin mummulassa ennenvanhaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä tullut kerättyä jo pidemmän aikaa. Sopivat hyvin yhdistettynä Teeman valkoisiin astioihin. Haaveena olisi saada joskus kerättyä niin kattava Fasaani-sarja, että kaikki pöydän astiat olisivat sitä.

      Poista
  4. ♥no vau, miten ihana kattaus ja mitkä herkut! nyt en kehtaa kertoa omaani.. ;)

    VastaaPoista
  5. Aijai - todella herkullisen kuuloista ruokaa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä maistuvaista ja ei niin raskastakaan kun mukana paljon kasviksia. Tervetuloa mukaan blogini seuraan :)

      Poista