sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kattilallinen kaalikeittoa

Rakastan kaalilaatikkoa ja sitä tulee tehtyäkin usein. Kaalikeittoa en muista useinkaan tehneeni, mutta miehen ehdotuksesta tänään ryhdyimme kaalikeittoa keittämään. Keittoon laitoimme valkokaalin lisäksi, porkkanoita, selleriä, muutaman perunan, sipulia ja naudan jauhelihaa.



Ensin keitin puolisen tuntia kaaleja, sipulia ja perunoita kasvisliemessä, johon lisäsin maustepippureita ja laakerinlehtiä ja vasta sen jälkeen kippasin kattilaan loput aineet.



Keitto sai porista miedolla lämmöllä vielä toisen puolituntia. Ihana tuoksu ja niin herkullinen maku. Keittoa tuli tosi iso kattilallinen! Sopii hyvin tällaiselle laiskalle ruoanlaittajalle, eipä ole ruokahuolia muutamaan päivään.




Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille!

20 kommenttia:

  1. Kaali, niin edullinen ja hyvä ruoka. Kaalilaatikko on minun ehdottomia ruokasuosikkeja ja olempa joskus sanonut, että ehkä jopa se kaikkein paras. Nam. Nyt alkoi tekemään mieli myös kaalikeittoa. Keitot on kyllä hyvä ja riittoisa ruoka. Myös kaalisalaattia tulee meillä tehtyä viikottain lisukkeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimaisia juureksia tulee käytettyä talviaikaan reilusti kun muut "rehut" ovat usein ulkolaisia ja aika kalliitakin. Meillä tuli oikein himo keittoruokiin kaiken sen joulumässäilyn jälkeen :)

      Poista
  2. Namskis Ü Ja kaalikeitto vaan paranee mitä useammin sitä lämmittää. Näitä kuvia katsellessa tulikin nälkä :) Mie meen nyt keittämään riisipuuroa, kun jouluna sitä ei saanut syödäkseen. Tekkee niin kovasti mieli - ja kanelia päälle. Ihanaa lumista sunnuntaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisipuurokin maistuisi myös minulle, sitä keittelenkin muulloinkin kuin Jouluna! Meillä ei täällä lunta ole kuin ihan pikkaisen mutta onneksi maa on taas valkoinen muutaman harmaan päivän jälkeen :)

      Poista
  3. "Kun loppiainen lopsahtaa ni kaali kuppiin kopsahtaa", kaalikeitto on todella hyvää, sellasta perus ruokaa joka paranee lämmittäessä.

    VastaaPoista
  4. Näyttää hyvältä! Meillä hautui uunissa eilen pari tuntia kaalipata porkkanalla, sipulilla, jauhelihalla ja pekonilla höystettynä. Sitä onkin nyt pari päivää tullut syötyä, seuraavalla kerralla taidankin kans keittää kaalista keiton, viime kerrasta onkin jo varmaan vuosi aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkään haudutettu kaalipata puolukkahillon kanssa on niin hyvää. Keittoa tulee kaalista tehtyä harvemmin vaikka on niin helppoa tehdä.

      Poista
  5. Voi kaalikeitto olisikin ihanaa. Meillä vain sitä ei syö kukaan muu, joten aika harvoin tulee tehtyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä keitto meilläkään nuorisolle maistu, mutta nyt kun asustellaan miehen kanssa kaksin voi huoletta tehdä näitä nuorten inhokkiruokiakin :)

      Poista
  6. Minä taas olen enemmän juuri kaalikeitto- kuin kaalilaatikkoihminen, mutta kaalikääryleet vie silti voiton keitostakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äidin tekemät kaalikääryleet ovat herkkua, itse olen laiska niitä tekemään.

      Poista
  7. Olenpa poikkeava, sillä jo pelkkä kaalikeiton tai -laatikon haju kammottaa. Raakaa kaalia kyllä syön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaaliruoat jakaa varmasti ihmiset kuka tykkää ja kuka ei. Makuasioista ei voi kiistellä :)

      Poista
  8. Kiitos ideasta! Kaalisoppa kohta valmiina :)

    VastaaPoista
  9. Siis minun herkkua, ihan mahan poohjassa murahtaa kun katselee kuvia...taitaisikin olla keräkaali tuolla, josko siitä sopan keittelis. Kiitos vinkistä ja sehän on samalla sitä laihdutusruokaa, mitä joka tuutista nyt toitotetaan :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikoinaan taisi olla joku kaalisoppa dieettikin :) Tässä keitossa kuitenkin perunaa ja jauhelihaa jotka laihdutussopasta puuttuivat.

      Poista