perjantai 23. tammikuuta 2015

Hiukan terveellisempää, ehkä ?

Vuoden vaihteesta olen pyrkinyt katsomaan tarkemmin mitä suuhuni pistän. Pienillä valinnoilla ruokavalio onkin liikahtanut terveellisempään suuntaan ja olo tuntuu pirteämmältä, ehkä myös vähän kevyemmältä :) Täksi illaksi valmistin hiukan kevyemmän pastakastikkeen.



Jo silloin kun lapset olivat pieniä lisäsin jauhelihakastikkeisiin monesti porkkanaraastetta tai kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsa kun käy miedon makunsa vuoksi moneenkin ruokaan. No, tähän pastakastikkeeseen tuli vähärasvaista naudan paistijauhelihaa, paseerattua tomaattia, kesäkurpitsa, lihaliemikuutio, sipulia ja valkosipulia, mustapippuria, paprikajauhetta, oreganoa ja suolaa.



  Kun sipulit ja kesäkurpitsakuutiot on kuullotettu ruskistetaan jauheliha ja maustetaan se. Lopuksi kaikki aineet lisätään samaan kasariin ja kaadetaan tölkki paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa sekä liemikuutio mukaan.( Jos kastike on liian paksua voi sitä hiukan ohentaa vedellä.) Annetaan porista puolisen tuntia. Valmiin kastikkeen päälle runsaasti tuoretta persiljaa. Pastakastikkeen seuraksi keitin täysjyväpastaa.



Ja hyvää oli! Mukavaa viikonlopun alkua kaikille!




 Täällä jatkuu neulomishommat, uusia sukkia tuntuu nyt tulevan kuin luikuhihnalta :)

9 kommenttia:

  1. Kyllähän tuolla vatsa täyttyi :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä. Minäkin lisään porkkanaraastetta moneen paikkaan, esim lähes kaikkiin keittoihin ja syksyllä itse kasvatettua kesäkurpitsaa. Samoin raejuusto kuuluu samalla tavalla salaattin kun lautasellasi on. Kuin myös, mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Sukat jäi kommentoimatta, nimittäin todella kivan näköisiä ja sopivan ohkasia, mahtuu kenkiin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkana ja kesäkurpitsa sopivat kumpainenkin niin keittoihin ja kastikkeisiin. Raejuustoa olen nyt suosinut salaateissa kun en enää lorauttele niihin salaatinkastikkeita. Sukat neulon miltei aina ohuemmista langoista, sillä käytän villasukkia läpi talven ja niiden tosiaan pitää mahtua kenkiin :)

      Poista
  4. Taidankin ottaa sun ohjeen muistiin, näyttää hyvältä :)
    Täällä just lopeteltiin pizzan syönti, joten pastakastike-kokeilu jää toiseen kertaan.
    Kauniita sukkia! Mulla sukan kutominen tökkää aina kantapäähän... tai siis ajatukseen siitä, että sekin pitää tehdä :D Kai se onnistuisi, jos vaan alkaisi kutoa ja tekisi ohjeen mukaan..
    Rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riittoisa ja kevyt kastike jonka tietysti jokainen voi maustaa omien makumieltymysten mukaan. Kantapään opettelu kannattaa. Ei omissa sukissanikaan tuo kantapää täydellinen ole mutta sitkeästi kun yrittää joskus onnistuu jo melkein täydellisesti. Neulominen on vaan jotenkin niin mukavaa puuhaa :)

      Poista
  5. Hyvä idea, täytyy kokeilla. Sukat on kuin karamellit!

    VastaaPoista
  6. Tosi herkullista ruumiin ruokaa ja silmille ja sielulle kauniita sukkia,

    VastaaPoista
  7. ♥nam, näyttää hyvältä...ja sukat myös :)

    VastaaPoista