tiistai 23. joulukuuta 2014

Touhukas tonttu keittiössä häärii

Aamupäivä on hujahtanut vallan keittiöhommissa. Aamuyöstä nostimme kinkun uuniin paistumaan ja herkullisen kinkuntuoksun siivittämä tuli tehtyä sitten muitakin keittiöpuuhia. Jouluuni kuuluu ehdottomasti omatekoinen Italiansalaatti ja sitä syntyikin tänään iso kipollinen.



 Meidän perheen perinteiseen Italiansalaattiin eivät kuulu makaronit eikä kinkut, vaan raaka-aineina keitettyä perunaa, porkkanaa sekä suolakurkkua, happamia omenoita ja säilykeherneitä. Kova pilkkominenhan näissä on mutta joululaulujen soidessa taustalla homma joutui nopeaan. Pilkottujen ainesten päälle kaadetaan kermasta ja majoneesista sekoitettu seos. Nam, nyt voi Joulu alkaa kun tätä herkkua on runsaasti :)



Jo vuosia jatkuneena perinteenä meillä on myös rauhoittua ystävien kanssa Joulun viettoon aatonaaton glögikutsuilla. Iltaa varten leivoin pienenpieniä joulutorttuja. Nämä pienet tortut on helppo syödä, eivätkä täytä vatsaa liiaksi muilta herkuilta.




Illaksi on valmistumassa vielä muutamia suolaisia herkkupaloja. Koti on koristeltu jouluiseksi. Saapuneet joulukortit koristavat eteisen seinää.



Markkinoilta ostettu kranssi pääsi vanhan oven koristeeksi.



Enää yksi yö Jouluun! Mukavaa touhuntäytteistä päivänjatkoa kaikille!

1 kommentti: