perjantai 19. syyskuuta 2014

Tomaattiset lihapullat

Työkaveri vinkkasi herkullisen lihapullareseptin ja näitä pullia meillä onkin tehty jo muutamaan otteeseen ja ohje havaittu hyväksi.



Lihapullataikinaan sekoitetaan  Mutti tomaattimurskaa, ranskalaista sipulikeittoa ja juustoraastetta.


Kilon jauhelihaan käytin kaksi sipulikeittopussia, sekoitin mukaan myös kaksi kanamunaa ja hieman korppujauhoja. Mausteeksi suolaa ja mustapippuria. Kaikki aineet sekoitetaan ja annetaan hiukan tekeytyä. Sitten pyöritellään pieniä lihapullia jotka paistetaan uunissa 200 asteessa kypsiksi.



Peruskotiruokaa näin perjantain kunniaksi. Nuorimmainen sai lihapullia myös omaan kotiin vietäväksi. Mukavaa viikonloppua kaikille!

7 kommenttia:

  1. Sipulikeittojauhetta olen aina käyttänyt lihapulliin, mutta juustoraastetta pitääkin lisätä seuraavalla kerralla niihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen itsekin sekoitin sipulikeittopussin kermaviiliin nyt tomaattimurskaan ja juustoraasteeseen hyvää tulee!

      Poista
  2. Herkulliselle näyttää!
    Pitääkin testata, eli ihan jauhelihaan olet nuo sekoiltellut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaat pullat varmasti tulee nautasika jauhelihasta mutta itse käytin tarjouksessa ollutta naudan jauhelihaa kilon.

      Poista
  3. ♥vautsi,miten herkullisen näköistä! Oikein mukavaa viikonloppua Annille! :)

    VastaaPoista
  4. Nälkähän tässä tuli :)

    VastaaPoista
  5. Vois kans kokeilla tomaattimurskaa ja juustoa seuraavan kerran pulliin.

    VastaaPoista