tiistai 11. maaliskuuta 2014

Herkkuruokaa lohesta

Naistenpäivänä syötiin miehen kanssa kotona vähän fiinimmin. Ostettiin kaupasta lohimedaljonkeja ja netistä löydettiin sopivan helppo ohje niiden valmistamiseen.( Ohje ollut aikoinaan Yhteishyvässä.)

Ohje kahdelle :
mausta medaljongit ennen paistamista suolalla, sitruunapippurilla ja sitruunamehulla. Öljyä paistamiseen.



Kastike kalalle:
1/2 dl tilliä
1/2 dl ruohosipulia
1 rkl kapriksia
ripaus pippurisekoitusta
1 tl sinappia
200 g kevytkermaa
loraus juoksevaa hunajaa

Silppua tilli ja ruohosipuli, sekä kaprikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoa kalan lisukkeena.


Herkkua oli, kannattaa kokeilla!

5 kommenttia:

  1. yksinkertainen ruoka hyvistä raaka-aineista on aina hyvää ja tietenkin juhlahetken tekee "kuohuava".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niinpä! Olen oppinut pitämään kalaruoista vasta nyt aikuisena. Kivaa vaihtelua ruokavalioon :)

      Poista
  2. ♥todella ihanan näköinen annos!

    VastaaPoista
  3. Kokeile seuraavalla kerralla valmistaa kala näin: Kuumenna uuni + 200 C pellille tai uuninkestävälle alustalle leivinpaperi ja medaljongit siihen. Pintaan pippurisekoitusta ja uuniin noin 20-30 min riippuen medaljonkien paksuudesta. Tulee helposti, terveellisempää ja maukasta. Ylimääräinen rasvassa tai öljyssä käristäminen hajuineen jää pois.

    VastaaPoista