sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Viikonloppua kuvina

Syys lauantai 004

Syys lauantai 007

Syys lauantai 005


Syys lauantai 009

Syys lauantai 010

Syys lauantai 016

Syys lauantai 024


Kaunis auringonpaiste on hellinyt meitä tänäkin viikonloppuna. Aamulenkillä ihastelin alkavaa ruskaa, mutta myös monia kukkivia kasveja jotka ovat aloittaneet uusintakierroksen. Viikonloppuun mahtuu myös enemmän kokkailua. Kampaajalla silmiini osui ihan leipäresepti Glorian ruokalehdestä. Sitä piti soveltaen kotona heti kokeilla ja näin ihanaa tomaateilla ja motzarellajuustolla täytettyä leipää tuli uunista ulos. Nämä katosivatkin sitten nopeasti parempiin suihin. Nyt uunissa hautuu pitkään miedolla lämmöllä syksyn ensimmäinen kaalilaatikko. Leppoisata sunnuntaita kaikille!

16 kommenttia:

  1. Voi, että miten kauniita kuvia ja tunnelmaa! Leivän tuoksu leijailee tänne asti :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipä oli kyllä herkullista. Pitäis taas useammin ruveta leipomaan tällaisia täytettyjä leipäsiä :)

      Poista
  2. Kaalilaatikko on niin parasta :) Olen herkutellut sillä jo kahdesti tänä syksynä :) Leipä näyttää ihan karehdittavan herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen kaalilaatikkoa aina kerralla ison annoksen. Nam, se on niin hyvää!

      Poista
  3. Kauniita kuvia! Leipä näyttää tosi herkulliselta :)
    Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
  4. ♥nam, leipäsi on varmasti ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmintä leipää onkin vaikea vastustaa!

      Poista
  5. Ihanan värikkäät kuvat!
    Leivän maunkin voi kuvista kuvitella :) Slurps!

    VastaaPoista
  6. Ompa kauniit ruskan sävyt maisemissa...kuin myös herkullisen näköisessä leiväntäytteissäkin. Todella hyvännäköistä leipää ja en epäile yhtään sen herkullisuutta. Mieheni tekee pitsataikinan jämästä aina patongin, jossa on ruista ja vehnää ja täytteenä juustoa, sipulia ja aurinkokuivattua tomaatia., voideltu pinnalta öljyllä "aurinkokuivatun tomaatin". Se on myös herkullista nautittavaa sunnuntai aamuisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaa hyvältä idealta että hyötykäyttää pitsataikinan loput patonkiin. Täyttettyjä patonkejahan voi tehdä niin monenlaisista aineksista ja saa aina vaihtelua leipiinsä. Omatekoinen leipä on sitä parasta!

      Poista
  7. Upeat kirkkaat syksyn värit hehkuvat kuvissasi! Tuo leipä näyttää niin taivaalliselta että pitää itsekin kokeilla :-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirkas auringonpaiste vielä jotenkin terävöittää näitä kauniita värejä. Leipää kannattaa ehdottomasti kokeilla. Reseptiä en tähän laittanut kun helppo on tehdä esim. perus sämpylätaikinaan ja täyttää mielensä mukaan. Uunista tulleen leivän päälle ripsuteltiin vielä herkullista oliiviöljyä. Leipä oli kyllä parhaimmillaan heti uunituoreena!

      Poista
  8. Millanen on leivän resepti? Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  9. Tarkkaa reseptiä minulla ei ole kun lehteä luin kampaajalla. Leivän pohjaksi tein vaalean sämpylätaikinan ja annoin kohota sen tunnin. Sitten muokkasin löysähköä taikinaa jauhotetulla työtasolla ja kaulin siitä lopuksi levyn. Levyn päälle täytteet viipaloitua mozzarellajuustoa, kirsikkatomaatteja ja porkkanalastuja. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös tuoretta salviaa mutta sen jätin pois. Täytetyn levyn taittelin kolminkertaiseksi ja leikkasin neljäään lohkoon. Sitten lohkot leikkuupinta ylöspäin hieman kierteelle ja pellin päälle kohoamaan vielä puoleksi tunniksi. Paisto ensin 275 asteessa 5-10 minuuttia että leivän pinta saa väriä. Sitten pudotin lämpötilaa 200 ja paistoin leivät kypsiksi. Uunista tulleiden kypsien leipien pintaan pirskottelin hieman oliiviöljyä. Toivottavasti ohjeesta oli apua!

    VastaaPoista