torstai 2. toukokuuta 2013

Helppo ja hyvä keitto

Eilinen Vappubrunssi aloitettiin ihanalla pippurisella porkkanakeitolla, jonka ohjeen löysin Pirkka reseptihaun kautta.

keitto 005

Tämä on todella helppo ja nopea valmistaa. Itse muuntelin ohjetta hieman.
Keittoon tarvitset:
3-4 kypsää tomaattia
Yksi pötkö Pirkka luomu porkkanasosetta.
1 valion maustettu ruokakerma Mustapekka
n. 2 dl vettä
suolaa
puolikkaan sitruunan mehu (tätä ei alkuperäisessä ohjeessa)
Näiden lisäksi raastoin joukkoon vielä kolme pientä porkkanaa, näin keittoa tuli riittävästi neljälle hengelle.

keitto 004

keiton päälle; raejuustoa jonka sekaan silputtua tuoretta basilikaa.

keitto 001

Kaikki ainekset sekoitetaan kattilassa ja kun keitto on kypsää se soseutetaan. Jokaisen annoksen päälle vielä reilusti basilikasilpulla maustettua raejuustoa. Lisukkeeksi patonkia tai ruisleipää.

Lempeän pippurinen, kokeilemisen arvoinen keitto.

11 kommenttia:

  1. Nami! Kylläpä näyttää hyvältä ja varmasti maistuikin siltä!

    VastaaPoista
  2. Heii, kiitti ohjeesta! Noi samettisen pehmeät keitot on niiiin mun lemppareita! Oliko kuorrutetut munkitkin sun omatekemiä?

    Yks päivä vielä ja sitten viikko pulkassa! Happy Thursday!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkit olivat tästä lähileipomosta.Itse en ole enään moneen vuoteen tehnyt munkkeja vaikka ne niin hyviä ovatkin. Kun pysyy ostomunkeissa tulee niitä ehkä syötyäkin vähemmän :)

      Poista
  3. Onpas herkullisen näköistä.Voisinkin kokeilla käyttää meidän jääkaapissa olevat porkkanat sosekeittoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanat vaan nyt keittoon :) Edullista ja herkullista!

      Poista
  4. Näyttää tosi hyvältä. Mä olen vasta nyt alkanut tykkäämään raejuustosta. Näyttää hyvältä tuossa keiton päällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raejuustoa en ole itsekkään ennen keitonpäälle laittanut mutta tässä toimi tosi hyvin!

      Poista
  5. Namskis kuulostaapas hyvältä :) Harmi, kun meillä tulee neljä vihreätä naamaa, jos meinaan jotain kasviskeittoa tarjota :D No ehkä voisinkin tehdä vain itselleni :)

    VastaaPoista