lauantai 2. maaliskuuta 2013

Lauantain touhuja

Kipakkaa pakkasaamua kaikille! Heti herättyäni päätin käyttää aamupäivän kodinkoneidemme pienille huoltotoimille. Pakkasen ansioista ensimmäisenä työlistalle pääsi pakastimen sulatus. Nyt on varmasti viimeiset hetket tähän hommaan jos aikoo hyödyntää pakkasia. Nopeasti pakastin tyhjäksi, pieni inventaario mitä sieltä löytyy ja säilytettävät tavarat ulos pakkaseen sulatuksen ajaksi. Ihannehan olisi, että pakastin syötäisiin tyhjäksi ennen kesää ja uutta säilöntäkautta, mutta meillä harvoin käy näin. Miten sinne pakastimeen unohtuukin kaikenlaista?

La 2.3 001

Parikertaa vuodessa pesen pyykkikoneen ja astianpesukoneen sitruunahapolla. Se kun poistaa kalkki- ja pesuainesaostumia koneista ja pidentää huollon myötä koneiden käyttöikää. Koneet vaan kuumimmalle pesuohjelmalle ja sitruunahappoa pesuainelokeroon. Tämän pesukerran jälkeen kannattaa koneilla pestä vielä yksi kerta normaalilla pesuaineella.

La 2.3 002


Siivouksen lomassa istuttelin helmihyasintteja ja ruukkunarsisseja pieneen koristekastelukannuun, jonka ostin eilen Tarjoustalosta. Nämä olivat onneksi matalakasvuisempia ja nupullisia, joten kestävät kenties pitempään ilonamme.

La 2.3 014

La 2.3 013


Mukavaa lauantaita kaikille!

3 kommenttia:

 1. Meilläkin olisi aika sulatella pakkaset.Ovat jo aikalailla tyhjentyneetkin marjoista talven aikana.Tänään olisikin ollut tosiaan hyvä pakkaskeli.

  Hyvä keli myös mattojen tuuletukselle,meillä on nääs siivouspäivä.

  En ole kuullutkaan tuosta koneiden puhdistusmenetelmästä.Mistä sitruunahappoa saa ostettua.Sekin voisi olla meille ajankohtaista.

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Sitruunahappoa myydään Apteekissa ja sieltä saa ohjeet puhdistushommaan. On edullisempaa ja varmasti luontoystävällisempääkin kuin kaikenmaailman myrkyt joita myydään kalkinpoistoon.

  VastaaPoista
 3. Ja edullisempaa... Siis se sitruunahappo. En oo vissiin ikinä itse ostanut niitä kalliita puhdistusaineita mutta sitruunahappoa menee täälläkin kahdesti vuodessa.

  Hyvä kun muistutit pakastimesta. On vissiin pakastimessa vielä jokunen litra nokkosten ryöppäysvesiä koirille menossa.

  VastaaPoista