lauantai 9. maaliskuuta 2013

Lauantain herkkuhetki


Tämän aurinkoisen päivän vietin ikkunattomassa auditoriossa luentoa kuunnellen. Vaikka aihe oli mielenkiintoinen, eihän se lauantain koulutuspäivä koskaan ole kiva kiireisen työviikon päätteeksi. Illaksi oli kuitenkin luvassa saunomista ja herkuttelua oman olkapotilaani kanssa.

Laku 001

Päätin tehdä meille iltapalaksi uuniperunoita kinkkutäytteellä. Täyte on helppo tehdä etukäteen valmiiksi ja kun perunat tyrkkää uuniin ennen saunomista, ruoka valmistuu kuin itsestään.

Laku 002

Ohje täytteelle:
Iso paprika pieneksi kuutioituna
palvikinkkurouhetta
purkki kevytkermaviiliä
Mustapippuri-tilli tuorejuustoa
Mustapippuria
runsaasti persiljasilppua

Laku 003

Laku 006

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja laitetaan jääkaappiin odottamaan Rosamunda-perunoiden kypsymistä. Perunat kypsyvät foliokääreissä 200 asteessa noin tunnissa. Perunoihin kannattaa tehdä ristiviillot ennen folioon käärimistä. Lopputuloksesta nautitaan hyvässä seurassa mielellään kynttilänvalossa!

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!

3 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Kiitos ohjeesta :)
    Mukavaa sunnuntaita,
    t. Kristina

    VastaaPoista
  2. Oi mitä ihania herkkuja teillä onkaan ollut ;-DD

    VastaaPoista
  3. Rosamunda perunat ovat hyviä, joita tulee aina silloin tällöin tehtyä vaihdellen eri täyte aineksilla.
    Helppoa ja maukasta ja aina maistuu hyvälle hyvässä seurassa:)

    VastaaPoista