tiistai 11. syyskuuta 2012

Kaalilaatikkoa

Sunnuntaina tein ison annoksen kaalilaatikkoa. Tätä ruokaa ei kannata kovin pientä annosta tehdäkkään. Valmistuksessa sotkeentuu monta kattilaa ja pannua.
Tässä laatikkoon tulevat raaka-aineet.


Keitän hienonnettua kaalia ja raastettua porkkanaa hiukan suolavedessä. Puuroriisejä keittelen toisessa kattilassa lihaliemen kera löysäksi puuroksi. Jauhelihan ja sipulin ruskistan kevyesti paistinpannulla. Sitten kaikki aineet sekaisin ja mukaan kananmuna sekä iso loraus siirappia. Kypsennetään uunissa pitkään 150 asteessa.


Omaa laatikkoani haudutin reilut kaksi tuntia uunin lämmössä.


Herkullista kera puolukkahillon!

8 kommenttia:

  1. Nam.. herkulliselta näyttää! Lempiruokani :)
    Joka sopii erityisesti syksyyn.

    VastaaPoista
  2. Ihanan herkullisen näköistä. Kaalilaatikko on minun lempparini, sitä vaan kotona tulee liian harvoin tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teenkin kerralla aina reilusti ja pakastan osan. Alkuviikko onkin nyt syöty tätä, huomenna pitää jo tehdä jotain muuta pöperöä perheelle!

      Poista
  3. Tosi herkulliselta näyttää. Tänään katselin kaalinpäätä kaupas, mutta vielä jäi sinne.Itsekin teen aina ison annoksen ja pakastan osan ;-DD

    VastaaPoista
  4. NAMS, kaalilaatikko on niin hyvää!=)

    VastaaPoista
  5. Kaalilaatikko on tosi herkkua :D Meillä tosin laitetaan kaurahiutaleita kaveriksi, niin niitä ei tarvitse riisin tapaan keitellä etukäteen :)

    VastaaPoista
  6. Kokeileppas joskus laittaa irtoriisiä suoraan kaalin kanssa kiehumaan, vettä pitää vaan olla reilummin ettei pala pohjaan, kasvisliemikuutio mukaan. Itse teen aina näin, samahan se tietenkin olis puuroriisistäkin...ehkä. Itse kun en ole koskaan siitä tehnyt, velipoika kuitenkin kehuu ja sanoo et mulla on suvun paras kaalilaatikko;-DD
    Ihanaa viikonloppua;-DD

    VastaaPoista