lauantai 14. heinäkuuta 2012

Kanttarellikastike

Eilen käytiin ensimmäistä kertaa tänä kesänä sienimetsällä. Sienessä käynti on ihanaa. Ensin tuntuu ettei löydy mitään, pikkuhiljaa silmät kuitenkin löytävät näitä keltaisia herkkuja heinien ja sammaleen seasta. Metsässä voisi kulkea loputtomiin, niin rentouttavaa se on. Pienen ikävän puolen metsässä samoiluun tuovat miljoonat hyttyset, jotka hyökkäävät kimppuun heti kun hetkeksi sieniä pysähtyy kerämään.








Herkullisen kanttarellikastikkeen teen seuraavasti:
Kanttarellit ja silputtu sipuli kuullotetaan tilkassa öljyä pannulla. Lisätään vähän vehnäjauhoja sienisilpun joukkoon.





Sulata purkki kanttarellituorejuustoa sienien joukkoon ja mausta mustapippurilla, kurkumalla ja suolalla.
Jos kastike on mielestäsi liian paksua voit ohentaa sitä joko ruokakermalla tai vedellä. Lopuksi silppua reilusti persiljaa kastikkeen pinnalle. Tulee tosi herkullista "soosia" perunoiden seuraksi!


Maukasta lauantaita!

6 kommenttia:

  1. Kanttarellikastike on hyvää! Laiskana ihmisenä vain ostan sienet. Eilen oli 5€/l.

    VastaaPoista
  2. Joko kantarellejä löytyy?? Herkullisen näköinen kastike :)

    VastaaPoista
  3. Voi kunpa minäkin löytäisin kanttarelleja!!! Oiii tahtoo, tahtoo :D Näyttää tosi herkulliselta, nam!

    VastaaPoista
  4. Voi ihanuus, löysitte kanttarellejä!! Me ei olla löydetty vasta muuta kuin nappuloita. Tuoreet kanttarellit on kyllä herkkua!

    VastaaPoista
  5. No nyt herahti kyllä vesi kielelle! Varmasti ihanan paksua ja samettista kastiketta tuon kanttarellituorejuuston kera. Täytyykin kokeilla, ehdottomasti!

    VastaaPoista