lauantai 21. heinäkuuta 2012

Herkullinen kanttarellirisotto

Kanttarelliaika alkaa olla parhaimmillaan. Eilinen vierailu metsään toi taas reilusti näitä keltaisia herkkuja. Sienisoosia on syöty niin usein, että mieli teki jo jotain muuta. Teimme risottoa josta tuli varsin herkullista.
Kuullota sipulisilppu, sienet ja risottoriisit kasarissa.( Oikeat määrät riisiin ja nesteeseen saat risottoriisi pakkauksesta.) Lisää vesi ja yksi kasvis- tai kanaliemikuutio. Mausteiksi hiukan suolaa, kurkumaa ja mustapippuria. Kun risotto on hautunut vaaditun ajan kannen alla ja neste imeytynyt miltei kokonaan riisiin lisää tilkka ruokakermaa ja silputtua persiljaa ja anna vetäytyä hetken. Sitten valmista nautittavaksi.



Mieheni nautiskeli risottoa myös tuoreen leivän päällä. Kannattaa lähteä metsään tekemään löytöjä. Täällä meilläpäin on sienten lisäksi myös paljon mustikoita.


Leppoisaa lauantaita!

4 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Varmasti on herkullista nautittavaa, kiitos valmistusohjeesta, joka kuulostaa tosi helpolta mikä siitä tekeekin miellyttävän!
    Nyt onkin tänä vuonna tullut paljon sieniä ja mustikoita sinne sun tänne.

    Aurinkoista viikonloppua teille ja Viiville hellä rapsutus leuan alle:)

    VastaaPoista
  3. Oih, onko nyt jo kantarelleja? Kiitos ohjeesta. Vastavierailulla blogissasi ;) Mukavaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
  4. Nams! Kanttarellit on niin hyviä!

    VastaaPoista